Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimecres, 22 de febrer del 2012

CALDO DE POLLASTRE


Aquest dies de fred sempre be de gust una cosa ben calentona. I perquè no un caldo, aporta vitamines i proteïnes del mateix pollastre i en menor mesura de calci dels ossos que i posem. Apart el caldo diu que cura dels constipats, si més no sempre que ens arefredàvem  i teníem tos les iaies sempre feien caldo i ens dient que ens aniria molt be per la tos. Aquí el deixo ja que a vegades necessitem caldo per fer algun plat o simplement el podem fer i deixar-lo al congelador per quan ens vingui de gust una sopa. I aquí una idea de sopa,  una mica de caldo amb fideuets bullits i trossets de la carn i les verduretes del mateix caldo, a que no hem direu que es un plat rodo?

Ingredients:

2 carcasses de pollastre
¼ de gallina (sempre li poso la part de la cuixa)
2 ossos petits de porc
2 ossos petits de vedella
2 ossos petits salats
1 os de pernil
3 pastanagues
1 nap
1 rama d’àpid
1 porro
1 ceba petita
2 patates petites

1.Pelar les pastanagues, el nap, la ceba, les patates i retirarem les fulles verdes del porro. Posarem una olla gran plena fins a ¾ mes o menys i la posarem al foc a bullir. Quan bulli i tirarem les carcasses de pollastre i la gallina.

2.Quan torni a bullir i tirarem els ossos del porc, de la vedella i totes les verdures. Això ho deixarem bullir ¾ d’hora. Si veiem que hi ha massa aigua a l’olla en retirarem una mica en un bol i el reservarem.

3.Passats aquest temps hi posarem els ossos salats i l’os del pernil. Si s’ha evaporat molt caldo ni tirarem del que tenim reservat, si convé hi tirarem mes aigua, el que importa es que l'olla sempre tingui casi be la mateixa quantitat de liquid. Hi ho deixarem bullir entre ½ i ¾ d’hora mes.

4.Passat aquest temps veurem que el nostre caldo te un molt bon color. Ja el podrem apagar i deixar refredar. Aquí el nostre caldo ja esta llest!

5.Per utilitzar el caldo cal colar-lo per treure-li les impureses que pugui tenir i utilitzar-lo al nostre gust.

6.A mesura que es va fen el caldo amb una escumadora li vaig treien les impureses que fa ( l’espuma), i quan i tiro l’os del pernil a mesura que deixa l’oli per sobre li vaig treien amb un cullerot sinó aquest oli faria el caldo una mica ranci.

7.Si heu observat no i tiro sal, perquè considero que entre els ossos salats i el pernil ja te prou bon gust, no cal potenciar-lo mes amb la sal. Ara això si sempre el provo quan el vaig a utilitzar per a fer sopa i si noto que li falta una miqueta, li tiro.

Bon profit a tots!!

2 comentaris:

  1. Lo probaré de hacer pq sinceramente se me da fatal hacerlo y nunca me sabe tan sabroso como el de mi madre...Espero que me salga bien!! un besoo

    ResponElimina
  2. Nena! jo crec que si el probes t'agradara molt ara aixo si que bulli i bulli i bulli aixi encara sera mes bo!!

    ResponElimina