Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 2 de febrer del 2012

COM FER ESCALIVADA


                                                        
Avui farem una cosa molt senzilla: Com escalivar al forn! Segurament tothom sap com fer-la però jo no sabia com s’havia de fer, així que aquí la deixaré per si algú es troba com hem vaig trobar jo quan la volia fer. Aquest plat es molt versàtil perquè ens serveix per fer infinitats de plats des de unes “espardenyes”, o com a amanida amb un bon raig d’oli d’oliva… Espero que us serveixi d’alguna cosa i més endavant anirem penjant receptes amb aquesta divinitat!

Ingredients:

Pebrots vermells
Albergínies
Unes gotes d’oli d’oliva

1.Netejarem be sota l’aixeta els pebrots i les albergínies i les eixugarem.

2.Tallarem els barrets de les albergínies i els i fen uns talls de dalt a baix per afavorir la cocció, hi les fregarem cada un amb una goteta d’oli d’oliva, també fregarem el pebrots amb una goteta d’oli.

3.Agafarem la safata gran del forn i la cobrirem amb un tros de paper d’alumini, i hi posarem les verdures ben repartides, si es toquen una amb l’altra no passa res.

4.Ho posarem al forn dalt i baix a 250ºC uns 45 minuts, si passat aquets temps de sota li falta un pelet li donarem el tomb i 5 minuts mes. En aquesta recepta els temps poden variar depenent del grans que siguin les verdures, així que ull al forn i a vigilar de tant en tant.

5.Quan siguin cuites les traurem fora del forn i deixarem que es s’arrefredin per poder-les pelar.

6.Per pelar els pebrots els hi traurem la cua estirant i sortirà casi be sol i amb delicadesa i una cullera el buidarem de totes les pepites que pugui tenir. Pel que fa la pell surt sola també amb delicadesa es anar separant la pell de la carn del pebrot. Amb l’albergínia es tan fàcil com treure-li la pell lilosa i llestos.

7.Ara es el moment de tallar-les a tires de la mida que mes ens agradi o que millor ens serveixi per ha consumir-ho.

8.Aconsello que els pebrots siguin d’una mida mes aviat grandeta així sempre tindrem mes carn ja que quan escalivem perden tota l’aigua i si son petits es queden amb no res.

9.Conseven molt be uns dies a la nevera dins un pot de vidre o un tuper, tot i que a l’estiu quan els tenim amb abundància jo els faig amb conserva o els congelo i així sempre en tinc de disponible.

Bon Profit!!!

4 comentaris:

  1. Eis! Moltissimes gràcies! Jo tampoc en sabia fer fins que no he llegit el teu blog! Demà provare de fer-ne!

    ResponElimina
  2. Ta molt be, nos agradó molt. Es molt fáci fer. Moltes mercis per la receta.una abraçada

    ResponElimina
  3. Perfecte! ho provaré, moltes gràcies!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies, demà ho probaré

    ResponElimina