Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 20 de febrer del 2012

RESTAURANT TORRE COMBELLES


Avui us voldria parla d’un molt bon restaurant que fa un temps vam tindre el plaer de descobrir, El torre Combelles. Aquest restaurant esta situat a la Segarra, en un entorn preciós i el restaurant en si es molt acollidor. Sempre m’ha agradat molt menjar i d’un temps cap aquí disfruto quan vaig a un bon restaurant, però fins ara havia estat en restaurants on hi ha la típica cuina boníssima, però aquí han portat aquesta cuina  a un altre nivell, li han donat una volta i fa que les combinacions i els plats servits siguin una experiència apart pel paladar. Voldria parlar-vos dels plats que vam degustar aquest cap de setmana i que de ben segur no us deixaran indiferents.

Com aperitiu de benvinguda ens van servir una crema de carbassa amb un ou de guatlla. Una cullerada lleugera i que amb l’ou de guatlla arrodonia el plat.


El cremós de bolets amb arròs venere i xip de formatge. Per mi aquest plat no te paraules, el primer cop que el vaig provar els ulls se’m van envair de llàgrimes i no va de conya!! Es un arròs típic Italià de color negre molt llamatiu, amb una crema de bolets que fa del conjunt un plat suau, sense notar-se en excés els bolets i per arrodonir el plat un xip de formatge cruixent que amb la combinació del arròs es una bomba al paladar!



El filet de vedella amb salsa de foie i tòfona i un milfulles de patata. El filet de vedella no te cap secret, però la salsa si, es molt suau, sembla que pels seus ingredients tingui de ser molt forta per es tot el contrari. Amb un toc grogós i amb un paladar que no se li nota casi be el foie i amb la combinació de la tòfona fa que li doni a aquest plat un toc especial. Ho acaba de rematar l’acompanyament que porta, un milfulles de patata que es un quadradet de patata a lamines amb nou moscada i bechamel.


Civet de cérvol macerat amb fruits rojos, amb moniato, salsa amb bolets i al seu capdamunt una patata que semblava confitada. Per mi una combinació boníssima!! El toc àcid i dolç de les fruits rojos, ressaltava amb els sabor dels bolets i el dolç del moniato. La mestressa ens va explicar que era un semblant a les cuines mes de centre Europa on barregen fruits rojos en els seus plats.


Ara els postres.
Crema de plàtan i crema de poma amb una lamina cruixent de galeta maria i regat amb suc de taronja. Una combinació que recorda a la papilla de bebè. Aquest plat era per menjar amb cullera grossa ja que havies d’agafar una mica de tot en cada cullerada. I per arrodonir el plat sobre la crema de plàtan hi havia una mica de peta zetas natural sense gust a res, però amb la peculiaritat que senties es crekcrek a la boca!! Un 10!!


Crema de xocolata, amb un bescuit de pa d’espècies regat amb oli d’oliva i escames de sal. Hem va costar una mica al llegir però ràpidament vaig veure que era una reconstrucció del pa amb oli i xocolata de tota la vida! I la veritat que si, van aconseguir que recordes quan era estiu i estava al pati petit de casa la iaia amb els meus cosins berenant aquest plat. Un gran record i el plat boníssim, un bescuit compacte amb gust d’espècies entre canella i sèsam poder les que mes vaig notar, la crema de xocolata era compacta per quan la posaves a la boca es desfeia a l’instant ja us dic un plat molt sòtil i amb uns records extraordinaris!


I per acabar confitura de carabassa, amb mato de Veciana i ametlles garapinyades. Les dues primeres coses soles no tenies cap que, ja que venia a ser un tipus de cabell d’àngel amb mato, però el plat el feia especial l’ametlla garapinyada que al ser dolç li donava el punt exacte al plat. Una cosa molt senzilla però arrodonida amb una simple ametlla.


Per acabar nomes dir-vos que el lloc es ideal amb un caliu per part de la mestressa molt acollidor i que relació qualitat preu també molt be, així que ja sabeu que un cap de setmana que no sabeu que fer agafeu el cotxe i apropeu-vos a fer un mos, no en sortireu indiferents!

Adreça: Cta. 1412, Km, 14
Codi postal: 25.753
Poble: Sanaüja
Telèfon: 627.447.903

Salut a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada