Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 23 de març del 2012

BACALLÀ AMB TOMATA



La recepta d’avui es típica de quaresma tot i que es menja durant tot l’any. Aquest bacallà s’ha fet tota la vida ja que es elaborat amb ingredients que tots tenim a casa i que son barats, i això amb els temps que estem també es agraït.

Ingredients:

4 talls de bacallà
3 cebes mitjanes
1 cabeça d’alls
1 pot gran de tomata natural triturada
3 fulles de llorer
1 rameta de farigola
2 ous durs
llet
Oli d’oliva
sal

1.Picar la ceba a la picadora. Pelar i xafar els alls. Bullir els ous, els pelem i els reservem.

2.Salem i enfarinem els talls de  bacallà. En una paella amb mig dit d’oli calent marcarem el bacallà un minut per cada banda, el retirarem en un plat i reservarem, anem amb compte de que no es trenquin els talls.

3.En el mateix oli del bacallà ni afegirem una mica mes i posarem tota la ceba, els alls, el llorer i la farigola i ho sofregirem molt be, aproximadament uns 15 minuts. Passat aquest temps hi afegirem el pot sencer de tomata i ho deixarem a foc mig durant uns 40 minuts, ho remourem sovint. Aquí el que venim fent es un sofregit dels de tota la vida.

4.Ara si ja tenim el sofregit amb un color bonic apagarem el foc i el passarem pel xino. Jo ho e fet en un bol per aprofitar la mateixa cassola.

5.Tornarem a posar la salsa que ens ha quedat desprès de passar la salsa pel xino a la cassola i ho tornarem a escalfar afegint un rajolí de llet a la salsa per fer-la un pel mes clara, quan sigui calent hi posarem els talls de bacallà i abaixarem el foc a la meitat o taparem i o deixarem fent xup-xup uns 10 minuts. Ara no es qüestió de passar-nos sinó el bacallà quedaria sec.

6.Passat el temps i just abans de servir posarem els ous tallats per la meitat i ja podrem emplatar.

Bon profit a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada