Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 12 de març del 2012

AMANIDA DE LLENTIES


Preparant aquesta amanida me'n vaig adonar de que servia pels divendres de dejuni de quaresma, apart de ser molt complerta perquè porta de tot, proteïnes, hidrats i greixos. Nosaltres a casa la mengem com a plat únic i ens agrada molt ja que es una manera diferent de menjar les llenties i que te tantes combinacions com imaginem i a l'estiu entra molt be ja que es fresqueta i no t'has de posar entre els fogons. Amb aquesta recepta aquest mes em presento a la recepta del 15 de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta, ja que a casa es el llegum que mes èxit te davant del cigró o de la mongeta blanca.

Ingredients: (per a 2 persones)

1 pot de llenties ja cuites
enciam
2 tomates
olives
1 llauneta de tonyina
2 ous durs
1 formatge fresc gran
oli d'oliva
vinagre de vi blanc
sal

1.Bullirem els ous fins que siguin cuits, els traurem del foc i els pelarem. Passarem les llenties sota l'aigua per treure'l-shi els liquid que porten i les deixarem escorre. Obrirem i escorrem la tonyina i el reservem.

2.Tallarem l'enciam amb juliana ben petitet, tallarem la tomata a dauets menuts de la mida de les llenties, tallem les olives a lamines i el formatge fresc el tallarem a daus no gaire grans.

3.Ho posem tot dins un bol menys l'ou i ho barregem a consciencia per a que quedi tot ben barrejat.

4.Ho emplatem al mig d'un plat, i al costat de l'amanida i posarem un ou tallat a quarts per a cada plat.

5.Per amanir he fet servir bon raig d'oli d'oliva, un polsimet de sal i unes gotes de vinagre de vi blanc. Nosaltres ens amanim cadascú al plat ja que no a tothom agrada la mateixa quantitat d'oli o de vinagre.

Bon profit a tots!

3 comentaris:

  1. Com m'agraden les amanidetes de llegum, quan comença el bon temps ens en fem un fart!! Boníssima!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una amanideta deliciosa. Ja comencen a venir de gust, la veritat. Així que l'apunto, que serà la reina de l'estiu :)

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. La proposta de preparar les llenties en amanida m´encanta. No n´he fat mai, així que ja comença a ser hora, aquesta amb formatge fresc, m´agrada. Petons,

    ResponElimina