Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 23 de juliol del 2012

POLLASTRE AMB BOLETS




Avui us porto una recepta d’aquelles que fa festa i que tampoc porta gaire feina. Aquest pollastre va sorprendre pel tendre i pel gust de bolets que li va quedar en fi boníssim!!!

Ingredients: (per a 2 persones)

4 talls de pollastre
1 ceba mitjana
250gr de bolets congelats
150gr de tomata triturada
Llorer
Timó
Julivert
2 alls
Sal
½ vas de conyac
500ml de caldo

1.En una cassola daurarem el pollastre amb una mica d’oli i quan tingui un bon color el retirarem.

2.En el mateix oli sofregirem els bolets congelats, quan hagin deixat anar tota la seva aigua la retirarem i la reservarem. Si convé tirarem unes gotetes d’oli i continuarem coent els bolets uns 7 minuts més.  Tirarem all i julivert picat i ho courem 2 minuts més. Ho reservarem apart.

3.Tirem un rajolí d’oli i sofregirem la ceba tallada amb juliana fins que sigui ben d’auradeta, tirarem les herbes aromàtiques i la tomata i continuarem sofregint fins que sigui llest.

4.Pujarem el foc, tirarem el pollastre i el conyac i sense perdre temps l’encendrem amb un encenedor, quan deixi de fer foc tirarem el caldo i l’aigua que teníem reservada dels bolets i baixarem el foc i ho deixarem tapat fent xup-xup uns 10 minuts.

5.Passat el temps i tirarem els bolets i ho deixarem coure uns 25-30 minuts més a foc suau. Si a mitja cocció s’ha reduït molt la salsa i podem posar una mica més de caldo.

6.Aquest pollastre es millor d’un dia per l’altre, però si no tenim temps i el fem al moment també es bo.

Bon profit a tots!!!

1 comentari: