Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 6 de setembre del 2012

FLOGNARDE O CLAFOUTIS DE POMA


Arribem al temps de les pomes i com que es una fruita que serveix per a tot avui farem una tarta fàcil de fer i molt bona! No se ben be el seu origen però diria que es Francesa ja que es el mateix que el clafoutis de cireres així que si algú ho sap…

Ingredients:

3 pomes golden
3ous
100gr sucre
1cp essència vainilla
150ml llet
100ml nata liquida
50gr maicena
50gr de farina
Pinyons
Gelatina de poma

1.Primer pelarem les pomes i les tallarem a trossets petits.

2.En un bol barrejarem tots els ingredients i al final i posarem la maicena i la farina tamisada, quan tinguem la massa feta hi podrem tirar la poma.

3.Pre escalfem el forn a 180ºC amb opció dalt i baix.

4.Agafarem un motlle de base extraíble i l’untarem amb mantega i una mica de farina, hi tirarem la barreja.

5.Quan el forn sigui calent hi posarem la tarta i la tindrem aproximadament una mitja hora, sabrem que es cuita quan al punxar amb un escuradents surt net.

6.Quan el trèiem del forn deixarem refredar-la i la desmollarem.

7.Un cop fred hi tirarem uns pinyons per sobre i la pintarem amb gelatina de poma per a fer-la mes bonica a la vista.


Bon profit a tots!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada