Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 4 de setembre del 2012

SAMFAINA


Ara que tenim de tot i els horts fan patxoca be de gust fer les nostres pròpies conserves i aquí us deixo la meva preferida, la samfaina!

Ingredients: (per a 4 pots)

½ pebrot vermell gran
½ pebrot verd gran
1 ceba ben gran
1 albergínia gran
1 carabassó gran
1kg de tomata triturada
Sal
Oli

1.Tallarem totes les verdures a daus d’1cmx1cm aproximadament.

2.En una paella gran i posarem oli abundant i tirarem la ceba i la courem uns 5 minuts, passat aquest temps i tirarem els pebrots i l’albergínia i ho deixarem coure uns 10 minuts.

3.Posarem el carabassó i ho courem tot fins que totes les verdures siguin cuites.

4.Arribat aquest punt tirarem la tomata i deixarem que es cogui, tardarà aproximadament una mitja hora. Quan sigui fet o rectifiquem de sal.

5.Ho posem en pots i els tanquem ben fort. Els farem el buit fen-los bullir al bany maria una mitja hora.

6.Retirarem els pots de l’aigua i ja tenim conserva per unes quantes vegades.


Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. Jo he fet pots d'escalivada!! És la primera vegada que els faig, a veure com sortiran!!
    Hem d'omplir el rebost abans de l'arribada de l'hivern.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Salut, hem permeto suggerir que abans de posar l' alberginia la facis suar. Cal posarla en una escorredora, un cop tallada i salar-la copiosament. Deixar-la un minim de mitja hora i vuras que despren un suc marronos, que és el causant de que a voltes tingui un punt de picant desagradable al paladar. Passat aquest temps, l' escorres bé sota l' aixeta i l' incorpores a la resata. Vuras com millora molt.

    ResponElimina