Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 14 d’octubre del 2012

CREMA DE CARABASSA, OU DE GUATLLA I PERNIL





Ja tornem a ser 15 i com passen els mesos ja som Octubre, 2 dies i ja menjarem torrons… I aquest mes els nois de els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens proposen cuinar amb carabassa, un ingredient molt versàtil i molt de tardor.
La meva proposta es una crema senzilla ideal per servir com aperitiu o com a plat un dia de festa, o no… Això ja us o deixo a la vostra elecció.

Ingredients: (per a 2 plats o 8 cassoletes)

500gr de carabassa pelada
1 patata mitjana
1 ceba mitjana
2 formatgets en porcions
1 ou de guatlla per plat
Pernil salat a daus
Sal
Oli

1.Pelarem i tallarem a daus la carabassa, la patata i la ceba, ho posarem en una olla, cobrirem amb aigua i ho posarem al foc a bullir. Quan arrenqui el bull deixarem bullir uns 15 minuts i apagarem el foc.

2.Retirarem una part de l’aigua de la cocció i la guardarem per si la necessitem. La resta de les verdures bullides les triturarem amb la batedora elèctrica fins que sigui una crema fina. Rectificarem de sal i tirarem els dos formatgets i ho tornarem a triturar, en aquest moment utilitzarem l’aigua que hem reservat abans si es necessari fer una mica mes fluida la nostra crema.

3.En una paella sofregirem uns 5 minuts els daus de pernil i quan siguin cuits els reservarem.

4.Posarem la crema bullint als plats i tot seguit i tirarem l’ou de guatlla i ho taparem 5 minuts, passat aquest temps com que la crema era molt calenta s’haurà quallat l’ou.

5.Just en el moment de servir adornarem amb els dauets de pernil i si volem amb unes gotes d’un bon oli d’oliva i uns granets de sal maldon.


Bon profit a tots!!!

P.D: Gracies Laura, dona gust cuinar així!! Em presto a provar tots els teus utensilis culinaris! ;)))

6 comentaris:

  1. guapisssssima aquesta si que m'agrada, es dels pocs pures, cremes i triturats (aquests no m'agraden gens..... tu ja saps). Ja vec que no estas aburrrrrridaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  2. M'encanten aquestes cassoletes!!! La crema deu estar....."de muerte"!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Puc assegurar que la crema de carbassa està boníssima!
    perquè nosaltres no n'acabavem d'estar convençudes i ens ha encantat!
    A més,amb aquest acompanyament encara més!!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. Realment el temps passa volant... i en res canvi d'hora! Encara vindrà més de gust sopar una cremeta tan bona i reconfortant com la teva
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Mira que cuine molt amb carabassa però sobre tot en receptes dolces. Aquesta recepta teua m'ha cridat l'atenció amb l'ou i el pernilet...li hauré de donar una oportunitat! marta

    ResponElimina