Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dissabte, 12 de gener del 2013

PLUMCAKE DE CARABASSA




Aquest any deu se l’any de la carabassa perquè no dono temps a gastar-ne una que ja en tinc un altra a casa!! I per donar-li sortida i que no sigui la típica crema de carabassa la deixo caure dins els plumcakes o per que no unes empanadilles dolces en fi l’important es donar-li sortida.

Ingredients:

1 vas petit de nata
225gr de sucre
250gr de farina
120ml d’oli
3 ous
1 sobre de llevat
325gr de carabassa crua a daus
1 polsim d’anís en pols

1.Posarem la carabassa dins un bol i la posarem 10 minuts a potencia màxima al microones. La traíem i la triturem amb la batedora elèctrica i la reservem.

2.En un altre bol posar la nata, els ous i el sucre i o batrem molt be. Hi afegim l’oli i l’incorporem, tot seguit i tirarem el llevat i la farina tamisats i ho batrem altre cop fins que sigui una mescla homogènia. Finalment incorporarem el polsim d’anís i el puré de carabassa i ho integrarem molt be a la barreja.

3.Prescalfem el forn a 180ºC opció d’alt i baix. Mentrestant s’escalfa el forn untarem amb mantega el motlle de plumcake i l’espolborejarem amb farina per a que no s’enganxi al coure.

4.Posem la barreja dins el motlle i ho posarem dins el forn. Jo a la mitja hora el tapo amb un tros de paper d’alumini i el deixo una mitja hora mes, en total una hora.

5.Per saber si es cuit el punxem amb un escuradents i si surt net ja el podrem treure del forn. Deixarem que refredi i el desemmotllem sobre una reixa.

6.Per decorar-lo hi podeu tirar per sobre unes llavors de carabassa torrades i una o dos cullerades de sucre.


Bon profit a tots!!!

3 comentaris:

  1. Un plumcake fet amb oli!!! Què bé!! Els que estan fets amb mantega (la majoria) se'm comencen a fer carregosos......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Me l'apunte!! M'encanten les postres de carabassa. I si no saps què fer amb les que et queden prova de fer el pastis de carabassa i xocolata o la coca de carabassa, estan boníssims!! (les tinc al bloc si vols). Marta

    ResponElimina