Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 22 de febrer del 2013

AMANIDA AMB BOLETS, PARMESÀ i BASTONETS DE PIPES


Cansats de menjar com a lladres durant les festes de Nadal el dia de fi d'any ens vam plantejar amb la colla de menjar amanida, vam pensar que podia ser un plat sencill sense gens de feina i que podiam quedar la mar de satisfets i aixi va ser, la idea la vaig treure de la festa del resident que fem cada any a la feina aixi que el merit es de les cuineres que treballen amb mi!!! Per suposat hi vam fer alguns canvis per fer-la una mica mes al nostre gust.
Aquesta recepta la dedico a tots i totes els que treballem aquell dia per fer d'un dia qualsevol un dia especial!!

Ingredients:

Brots d'enciam variats
rovellons i llanagues
pinyons
bacon a daus
formatge parmesà a lamines
bastonets de pipes

Per la vinagreta de figues:

Melmelada de figues
oli
vinagre
sal

1.Rentarem i eixugarem be els brots d'enciam. En una paella amb unes gotes d'oli sofregirem be els bolets i els rectificarem de sal. En un altra paella dorarem be el bacon i el reservarem.

2.En un bol petit hi tirarem 8 cullerades soperes de melmelada, un bon rajolí d'oli d'oliva i una mica de vinagre i amb una forquilla ho barrejarem be fins que sigui homogeni. Ho probarem per saber si es al nostre gust, si no es aixi ho rectifiquem, ho barrejem un altre cop i tornem a probar fins que sigui al nostre gust. Al final la rectifiquem de sal.

3.A cada plat posarem l'enciam, sobre els bolets saltejats, per sobre el bacon a daus, posarem els pinyons i el formatge distribuit per sobre i al final acabarem el plat amb un parell de bastonets de pipes. Ho amanirem amb un parell de cullerades de vinagreta de figues per sobre i ja tenim llesta una gran amanida per a disfrutar d'un dia de festa.


Bon profit a tots!!!

1 comentari: