Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dilluns, 18 de febrer del 2013

CROQUETES DE PEIX


Un altre plat d' apofitament d'altres plats, sempre va be tindre alguna cosa pel congelador per quan no tinguem temps de cuinar. Us recomano aquestes croquetes perque surten molt bones i de ben segur us recordaran a mar!

Ingredients:

350gr de peix del caldo esmicolat i picat
1 ceba
100gr de farina
1/2 litre de llet
50gr de mantega
sal i pebre
Per arrebossar:
farina
ou
pa rallat
oli

1.En una paella posarem la mantega i la deixarem desfer a foc fort. Quan sigui desfeta i tirarem la ceba picada i la deixarem fregir. Jo amb les barilles manuals la vaig movent tota l’estona ja que es tan menuda que en un tres i no res es pot cremar, fins que sigui roseta.

2.Baixarem el foc a la meitat i tirarem la farina tamisada, aquí l’integrarem amb la mantega i la ceba barrejant fins que quedi com una mena de pasta i ho barrejarem 1 minut per a que la farina perdi el gust de cru que te.

3.Tirarem un raig de llet i barrejarem fins que sigui casi be del tot integrada i llavors i tirarem la llet en quantitats importants i l’anirem barrejant fins que sigui casi be integrada i així fins que se’ns acabi la llet.  Ha de quedar una bechamel espessa, el punt esta en quan se’ns d’espega la nostra massa de les parets de la paella. Si ens queden grumolls podem passar-hi la batedora elèctrica.

4. Ara es el moment de tirar el peix picat, ho barrejarem tot molt be per a que s’integri be tot a la massa. Apagarem el foc i ja tenim la massa feta.

 5. Quan l’apaguem del foc esperarem 5 minuts i la taparem amb film. La deixarem refredar sobre el marbre i després la passarem a la nevera així es farà una mica mes compacta i ens anirà millor per a formar les croquetes. Millor si les deixem d’un dia per l’altre.

6.Ara es el moment de formar les croquetes, tenim dos opcions que es agafar una petita porció amb les mans i donar-li forma a la croqueta o amb dos culleres agafar una mica de massa i passant d’una cullera a l’altra es formarà la croqueta, aquí cadascú que ho faci com mes be li vagui. Quan tinguem una croqueta la passarem per farina, ou i pa ratllat respectivament, i així amb totes les croquetes.

7.I ara es moment de fregir-les amb oli abundant fins que siguin daurades.

8.Un cop feta la croqueta avans de coure-la tambe la podeu congelar per a proximes vegades.



Bon profit a tots!!!

1 comentari:

  1. Delicioses!!! "Se'ns esmolen les dentetes quan la mare fa croquetes"........
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina