Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dijous, 7 de març del 2013

TRUITA DE CALÇOTS



Ara estem en època de calçots i igual que l’any passat uns deixo amb una recepta per aprofitar aquells calçots que us poden quedar. Aquesta es molt senzilla i el resultat es excel·lent!! Us be de gust una truita de calçots?? Doncs som-hi!!

Ingredients:

10 calçots
5 ous
sal
oli
llet

1.Rentarem els calçots i els i traurem la primera capa per evitar que quedi una mica de terra.

2.Tallarem els calçots aprofitant la part blanca. El tallarem a rodanxes molt fines, casi bé en lamines.

3.En una paella i tirarem un rajolí d’oli d’oliva i anirem sofregint els calçots a foc molt suau com si els volguéssiu caramel·litzar, veureu que es tornen transparents, s’estoven i poc a poc agafen una mica de color, quan siguin al punt rectifiquem de sal apaguem el foc i reservem.

4.En un bol posarem els ous, un rajolí de llet i els batrem amb energia. Incorporarem els calçots i ho barrejarem ben be.

5.En una paella i tirarem uns gotes d’oli i a foc mig i tirarem el preparat per la paella, deixarem que qualli vigilant de que no es cremi i quan sigui al punt aproximadament uns 3-4 minuts, amb l’ajuda d’un plat donarem la volta a la truita i deixarem que qualli per l’altre costat repetirem l’operació i ja tenim la truita llesta.

6.Acompanyada amb una mica de pa amb tomata i una bona amanida tenim un sopar ideal!



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. La vaig fer diumenge. Hem va quedar boniiissima!!! Gracies per compartir.ho!

    ResponElimina