Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 5 de maig del 2013

COCA DE RECAPTE



Aquí teniu una de les receptes amb les que més difruto fent-les. Son una mica entretingudes, però qui es l’espavilat que diu que no a una bona coca de recapte per sopar??? O per aperitiu un dia especial??? Jo almenys no podria així que mans a la massa i a disfrutar d’una bona coca!!

Ingredients: (per a 4 coques)

170ml d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal
1 sobre de llevat de pastisseria o 25 gr de fresc
500gr de farina
180ml d’aigua

Per a decorar:

Escalivada (recepta aquí)
Llonganissa
Tonyina (recepta aquí)
Anxoves

1.En un bol posar la farina, el llevat i la sal i afegir l’oli tot això ho barrejarem be, tot seguit anirem afegint l’aigua poc a poc fins que se’ns faci una pasta elàstica. Si al final veiem que la pasta es seca i podem posar una mica d’aigua i per si el contrari es una massa enganxifosa i podem posar una mica més de farina. Deixarem reposar 1 hora.

2.Partirem la bola en 4 parts iguales. Empolsarem el marbre amb farina i amb corro de cuina l’estendrem fins a tindre una massa fina. L’enrotllarem amb el curro i l’estirarem sobre la safata de forn que tinguem triada amb una lamina de paper d’estrassa o amb paper d’alumini una mica untat amb oli.

3.Decorarem les coques amb tires de pebrot i albergínia escalivada. Si la volem amb llonganissa prèviament la marcarem a la paella abans d’enfornar-la.

4.Enfornarem les coques uns 35 minuts a 200ºC amb l’opció de dalt i baix.

5.Si triem la decoració de tonyina o anxoves la tirarem al final quan la coca encara es calenta.

6.Bo i tretes del forn els i tirarem un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de pebre i un polsim de sal i llestes per menjar.



Bon profit a tots!!!

3 comentaris: