Blog de cuina tradicional dolça i salada!

dimarts, 7 de maig del 2013

SUCRE INVERTIT



Amb aquesta entrada dono per començada la temporada de gelats al Pla. La caloreta comença a deixar-se veure i que millor que un gelat per a refrescar-se? Avui us deixo amb un ingredient fàcil de fer i que ens ajudarà a que els nostres gelats no continguin gens de cristalls de gel i tinguin una gran cremositat!!!

Ingredients:

1 sobre de cada de litines o gasoses
150ml d’aigua
350gr de sucre

1.Posarem l’aigua a bullir i quant arribi als 50ºC i tirarem el sucre i barrejarem, continuarem escalfant i quan arribi la temperatura als 80ºC, serà el moment de posar el sobre blanc (l’àcid màlic i tartàric), ho barrejarem tot molt be i seguidament ho retirarem del foc.

2.Deixarem reposar uns 10 minuts que la temperatura baixi fins als 60ºC i posarem el sobre lila (bicarbonat sòdic) i barrejarem i deixarem refredar completament.

3.Dins un pot de vidre i ens guardarà be dins la nevera fins a un any llarg.



Bon profit a tots!!!


2 comentaris:

  1. Molt interessant la recepta! gràcies per compartir-la

    ResponElimina
  2. jo estic esperant a veure si surt la gelatera del lidl per atacar... espero que no tardi! igualment, mentrestant, els faré a mà i aquesta recepta em va de perles! Una abraçada!

    ResponElimina