Blog de cuina tradicional dolça i salada!

diumenge, 28 de juliol del 2013

CONILL AMB XAMPINYONS



L’altre dia ens venia de gust menjar conill i improvisant  ens va sortir aquest conill amb xampinyons la mar de bo i fàcil, fàcil!! Mira que els bolets en conjunt a casa no criden gaire l’atenció (tret de jo que oc una boletaira com deu mana) i aquest cop el Xavier no va deixar-ne ni un al plat!! Així que animeu-vos el resultat us agradarà segur!

Ingredients: (per a 4 persones)

1 conill
1 ceba gran
4 c/s de tomata de conserva
3 alls
1 pot de xampinyons
4 fulles de llorer
1 rajolí de conyac
caldo
oli d’oliva
1 cullerada de farina

1.Tallarem el conill a trossos. Pelarem i tallarem la ceba a trossets menuts.

2.En una cassola i posarem una mica d’oli d’oliva, i tirarem els alls sencers i tot seguit rossejarem els talls de conill. Quan els tinguem tots cuit els retirarem.

3.En el mateix oli i posarem a sofregir la ceba i les fulles de llorer i quan sigui cuita i tirarem la tomata, com que es poca quantitat amb un momentet estarà cuita. Tot això ho farem a foc fort.

4.Ara i tirarem els xampinyons  els barrejarem i tot seguit i posarem els talls de conills ben distribuïts i seguidament tirarem el conyac i amb un encenedor l’encendrem (apagueu l’extractor de fums i tingueu al costat la tapa per si la flama es fa molt gran) amb cura deixarem que es consumeixi tot l’alcohol i serà el moment de tirar el caldo jo en tiro una mica, un parell de dits, per a que us en feu una idea més o menys no arribar a la meitat del conill.

5.En un vas retirarem 5 cullerades del suc i tirarem la cullerada sopera de farina i ho desfarem, quan sigui tot ben desfet ho incorporarem a la cassola i abaixarem el foc a la meitat, el taparem i deixarem que es cuini a foc lent uns 40-45 minuts. Passat aquest temps rectificarem de sal i llest per apagar-lo.

6.Ens haurà quedat una salsa melosa i suau que millora amb les hores, sinó doneu-li un dia i veureu que es encara més bo!



Bon profit a tots!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada