Blog de cuina tradicional dolça i salada!

divendres, 4 d’octubre del 2013

CREMA CATALANA



Ara feia un grapat de dies que no deixava veure’m gaire per aquí i avui us deixaré una recepta d’aquelles catalanes, catalanes i que a més a més fan diumenge. Que bona es la crema catalana amb el seu sucre cremat i si a sobre l’acompanyem amb uns carquinyolis o uns bunyols ja es la pera llimonera!!!

Ingredients: (per a 6 cassoletes de fang)

1 litre de llet
4 rovells d’ou + 2 ous sencers
200gr de sucre
50gr de maicena
1 pal de canyella
la pell sencera d’una llimona

1.Reservem un vas de llet i la resta la posem dins un olla amb el sucre la canyella i la pell de la llimona a bullir. Ho barregem per a que es desfaci el sucre i deixem fins que bulli.

2.Dins un bol posem la llet freda i desfem amb molta cura la maicena per a que no quedin grumolls, tot seguit i incorporem els ous i ho barregem ben be.

3.Quan la llet amb el sucre bulli retirem l’olla del foc aboquem el que tenim al bol i tornem a posar-ho al foc, aquest cop una mica més fluix i sense deixar de remenar-ho amb un batedor o una cullera de fusta veureu que espessa ràpid per això es important no deixar de remenar per a que no s’enganxi.

4.Quan sigui espès retirem l’olla del foc i de la crema i traurem la pell de la llimona i la canyella. Tot seguit ho repartirem per les cassoletes de fang i deixarem que refredi a temperatura ambient.

5.Un cop fred guardar a la nevera fins al moment de servir. Just abans de servir hi tirarem una bona quantitat de sucre per a sobre de la crema i ho cremarem amb un soplet de cuina. Decoreu com més us agradi i a disfrutar.



Bon profit a tots!!!

2 comentaris:

  1. doncs si, és una recepta de les de tota la vida i ¡mira que és bonissima!!

    ResponElimina
  2. És un clàssic!!!!! I dels que sempre venen de gust!!!
    Salut!!
    Olga

    ResponElimina